מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-NKF (National Kidney Foundation) עולה כי טיפול במוזיקה הוביל לשיפור תסמיני דיכאון וחרדה בחולים תחת טיפולי דיאליזה.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעבר הוכח כי טיפול במוזיקה יעיל מאוד במדינות באסיה ובמזרח התיכון, אך לא נערכו מחקרים רבים בצפון אמריקה. כעת הם בחנו בפעם הראשונה את תוצאות טיפול במוזיקה בחולים עם הפרעת חרדה מוכללת ובעזרת שאלונים למטופלים (Patient Health Questionnaire).
החוקרים קיבלו הסכמה משישה חולים תחת טיפולי דיאליזה במרפאה אחת בטקסס לפני השלמת המחקר. בתחילת המחקר, הושלמה הערכת דיכאון על-פי שאלון PHQ-9 וחרדה על-פי GAD-7. לאחר מכן, החוקרים הציעו לכל משתתף דיסק און קי עם 40 דקות של מוזיקה בתחילת טיפולי דיאליזה למשך חמישה שבועות. סוגי המוזיקה שהוטענו על הדיסק כללו אופרה, מוזיקה לטינית, מוזיקת קנטרי, נשמה, פופ ורוק.
לאחר חמישה שבועות של טיפול במוזיקה, החוקרים השלימו הערכות דיכאון לפי סולם PHQ-9 וחרדה לפי סולם GAD-7 והשוו את התוצאות לאחר ההתערבות, אל מול התוצאות לפני ההתערבות.
מהנתונים עולה כי מדד PHQ-9 הממוצע בקרב חולים לפני הטיפול במוזיקה עמד על 4.8, לעומת 3.2 נקודות לאחר ההתערבות. בדומה, מדד GAD הממוצע לפני ההתערבות עמד על 4.5 לעומת 3.3 נקודות לאחר הטיפול במוזיקה.
המשוב של החולים היה חיובי, כאשר חלק מהחולים שבו וביקשו אפשרויות נוספות של סוגי מוזיקה. החוקרים מקווים כי מרפאות ובתי חולים נוספים יאמצו אפשרות זו ואולי אף יכללו טיפול במוזיקה חיה.
ממצאי המחקר מעידים כי לטיפול במוזיקה עשויה להיות גם השפעה חיובית על מדדים רפואיים וחברתיים אחרים, דוגמת לחץ דם והיענות לטיפול דיאליזה. עם זאת, החוקרים קוראים להשלים מחקר אקראי ומבוקר עם מדגם חולים גדול יותר במטרה לבחון את הנושא.
מתוך כנס ה-NKF